Een heldere beeldvorming is kenmerkend voor onze aanpak. Door in gesprek te gaan en weg te blijven uit oordeelsvorming, ontstaat er een voedingsbodem voor het ontwikkelingsproces. Wij doen een beroep op eigenaarschap en vakmanschap op ieder niveau binnen de organisatie. Door verschillende inzichten te combineren tot een gedeelde visie ontstaat er een beweging van binnenuit de organisatie. 

“Waarneming stopt wanneer de oordeelsvorming begint”

In onze huidige maatschappij lijken we geaccepteerd te hebben dat we elkaar continu moeten beoordelen. Het gebeurd in een split-second, bewust of onbewust.  We dreigen te bezwijken onder de als maar toenemende regelzucht en bureaucratisering. Daardoor is de illusie ontstaan dat we gedrag kunnen vastleggen in gedragscodes en protocollen. Is het dan vreemd dat organisaties steeds minder wendbaar worden? 

Kom laten we gaan samenwerken,  elkaar aan spreken zonder te veroordelen, er energie gaat stromen op de vraag “welke bijdrage heb jij vandaag geleverd aan het bereiken van het gewenste resultaat?” Iedere ontwikkeling begint tenslotte bij persoonlijke ontwikkeling.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor het maken van een gratis inspiratiesessie.

 

Spreekt de aanpak u aan? Neem contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek.

Focus op nieuw gedrag

Het krijgen van een duidelijk beeld kan best wel eens verwarrend zijn, als individu kijken we door onze eigen bril. Hierdoor hebben we door de jaren heen onze eigen "waarheid" gecreëerd. Verschillen in interpretatie zullen voor de nodige discussies gaan zorgen. Dit is nodig om het veranderproces op gang te brengen. Het leert ons waar de focus op moet liggen,  zodat we niet in oude gedragspatronen terugvallen. 

Hands-on

Onze aanpak is praktisch. Wij kennen de praktijk en staan graag met onze voeten in de klei. Verwacht van ons geen uitgebreide verbetervoorstellen en analyses. Wij gaan bewegen en laten ons niet beïnvloeden door de eerste de beste teleurstelling. Vanuit duidelijke kaders stropen we onze mouwen op en laten uw organisatie van binnen uit bewegen.