top of page

En.. ligt u op koers?


En.. ligt u op koers?

Het eerste kwartaal van 2019 is alweer voorbij. Een jaar waarin zich nieuwe kansen zullen voordoen. Misschien bent u erop dit moment volop mee bezig.


"Ligt u op koers met het realiseren van uw ambitie"

Organisaties zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig. Continu veranderende omgevingsfactoren vragen om aanpassingsvermogen van u en uw organisatie.


Bent u dit jaar ook begonnen met het goede voornemen je persoonlijke ambitie, of die voor de organisatie nu echt te gaan realiseren? Dat je je door niets of niemand laat weerhouden om je doel(en) te bereiken?


Timothy Pychyl (hoogleraar psychologie aan de Carlton University) deed daar onderzoek naar. Volgens het onderzoek ligt het slagingspercentage onder de 10%.


"Zeg eens eerlijk: loopt u op schema?"

Hoe kan het toch dat er zoveel initiatieven bij voorbaat al blijken te mislukken? Heeft het te maken met onvoldoende capaciteit, kennis en/of kunde? Worden plannen niet goed voorbereid en gecommuniceerd? Er zijn legio redenen te bedenken waarom iets niet lukt.


Goede voornemens zijn vaak oude gedragingen en patronen waarvan we afscheid willen nemen. Dit is altijd lastig.. Vaak kunnen we een ander prima van advies voorzien. Maar (her)kent u het slachtoffergedrag van uw organisatie en dat van uzelf?


En.. als je het echt wilt, dan doet het moment er toch niet toe? HUP, kom in beweging!--Is er een wens of een noodzaak..?--34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page