top of page

Jammer dat er zoveel initiatieven mislukken..


Je hebt het vast wel eens meegemaakt: Een collega, familielid of vriend(in) die vol enthousiasme vertelt een training Lean, Agile of Scrum te hebben gevolgd.

Vol energie, met sprankelende ogen, vertellen ze over de uiterst doeltreffende oefeningen. "Eerst ging het helemaal niet joh! Iedereen deed maar wat! Maar met enkele tips van de trainer lukte het en was onze groep de beste!"


Bij een volgende ontmoeting vraag ik vanuit oprechte belangstelling wat de training heeft gebracht; persoonlijk en voor de organisatie. Van de sprankeling is helaas maar weinig overgebleven. Als ik vraag hoe dat komt belanden we al snel op een ander gespreksonderwerp..


Jammer dat er zoveel initiatieven op deze manier mislukken. Jaarlijks wordt er veel geld geïnvesteerd in training en opleiding van medewerkers en organisaties. In 2018 rond 1,6 miljard euro, een verdubbeling in vijf jaar tijd (bron: AD)


Altijd vanuit een goede intentie, maar te vaak met een teleurstellend resultaat.

Iedere nieuwe werkwijze vraagt om een aanpassing in gedrag. Dit geldt voor ons als individu, als groep en als complete organisatie. Waarom krijgt dat dan zo weinig aandacht?


Wanneer er een verbinding wordt gemaakt tussen opleiden en het nieuw te adopteren gedrag, zal er meer rendement worden behaald uit de investering.


De belangrijkste winst? Betrokken en gemotiveerde medewerkers!


Is er een wens of een noodzaak..?

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page