Ambitie

"Van inventarisatie tot realisatie of het nu gaat om optimaliseren of transformeren"

Tijdelijk leiderschap

"Soms wil je iets heel graag en soms moet het gewoon. Dat is het verschil tussen ambitie en urgentie"

Coaching

"groei begint bij het afscheid nemen van oude gewoontes en gedragingen"

Young professionals

"werken aan je persoonlijke ontwikkeling voor een impactvolle bijdrage"

 

Ambitie

"Optimaliseren of transformeren?"

Optimalisatie gaat vaak over het verbeteren of minder slecht maken van bestaande processen. 

Structurele budgetoverschrijdingen, een toenemend ziekteverzuim, zijn hiervoor enkele "harde"signalen.

Transformeren begint met buiten de gebaande kaders kijken. Je niet laten beïnvloeden door het verleden. 

Met welke interne en externe factoren heeft de organisatie te maken? Hoe ziet de relatie organisatie- en marktbehoefte eruit?

Denk ook aan de verschillende waarde-soorten, want naast financiële waarde krijgen sociale- en ecologische waarden een steeds belangrijkere rol.

Naast het stellen van een duidelijke stip aan de horizon hebben veranderingen gevolgen voor de gehele organisatie en haar omgeving. 

Wij ondersteunen organisaties gedurende dit proces door te inspireren, inventariseren en te realiseren.

Hardt verbinden om te gaan bewegen vanuit de kern van uw organisatie. Een fantastisch proces. Samenwerken aan uw ambitie waarbij de weg ernaartoe vaak de meest waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van mens en organisatie.

 

Tijdelijk leiderschap

"Soms wil je iets heel graag en soms moet het gewoon,

dat is het verschil tussen ambitie en urgentie"

 

Wij zijn allemaal mens, vaak prima in staat om een ander van oprechte adviezen te voorzien. Echter om zelf uit je comfortzone te stappen en in beweging te komen is vaak een uitdaging op zich. Wij ervaren dat organisaties het prettig vinden ondersteund te worden door een ervaringsdeskundige. Nieuwe inzichten geven nieuwe uitzichten en zorgen voor een nieuwe energie. 

Tijdelijk leiderschap is meer dan alleen "de klus klaren"  Onze experts zijn getrainde professionals, die werken AAN uw organisatie. Op een natuurlijke wijze anticipeert op boven- en onderstromen, ingrijpt wanneer terugval dreigt in oude patronen en gedragingen. Samenwerken aan uw toekomstbestendige organisatie vanuit de centrale vraag; "welke bijdrage heb jij vandaag geleverd aan het gewenste resultaat?"

 

Coaching

"Groei begint bij het afscheid nemen van oude gewoontes en gedragingen"

Ontwikkelen begint met bewustwording. Inzicht krijgen in jou aanwezige talenten en mogelijke blokkades welke je ontwikkeling in de weg staat. Met een duidelijke behoefte vanuit het NÚ werken aan jou toekomst. Omgaan met belemmeringen vanuit jezelf of vanuit je omgeving.  Met onze aanpak geven we je praktische inzichten, handvatten om patronen te gaan herkennen en erkennen. Wij bieden jou een actieve ondersteuning bij de weg die bij jou past.  

 

Young professionals

"Werken aan persoonlijke ontwikkeling voor een impactvolle bijdrage"

 

Vol enthousiasme een rugzak vol met kennis begonnen aan een traineeship of je eerste baan.

Yes! Het echte leven is begonnen! 

Hard werken om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Het gaat best lekker maar toch begint de twijfel toe te slaan. Wordt ik wel gehoord? doe ik het wel goed? waarom krijg ik zo weinig feedback? Zomaar een aantal vragen welke niet bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en bijdrage aan de organisatie waarvoor je werkt.

Met verschillende Young professionals organiseren wij maandelijks één dagdeel bestaande uit twee blokken;

  • Intervisie op basis van in te brengen onderwerpen Young professional

  • Hardt ontwikkel programma, gericht op competentie ontwikkeling

Wij vinden het fantastisch om te leren van de verschillende inzichten van Young professionals en deze te combineren met onze inzichten. Een win win situatie waarbij 1+1=3 is en er inmiddels mooie verbindingen zijn ontstaan.

Wil je een keer vrijblijvend aansluiten om te ervaren wat wij voor jou ontwikkeling kunnen betekenen? Neem contact met ons op en wij plannen je in voor de eerst volgende bijeenkomst. 

 

"keep us in min(d)t"

U bent er nog niet aan toe maar onze aanpak spreekt u aan? Connect us!

  • LinkedIn Social Icon